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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  05/05/2021
Data da última atualização:  14/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOPES, F. B.; MAGNABOSCO, C. de U.; PASSAFARO, T. L.; BRUNES, L. C.; COSTA, M. F. O. e; EIFERT, E. da C.; NARCISO, M. G.; ROSA, G. J. M.; LOBO, R. B.; BALDI, F.
Afiliação:  CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC; MARCOS FERNANDO OLIVEIRA E COSTA, CNPAF; EDUARDO DA COSTA EIFERT, CPAC; MARCELO GONCALVES NARCISO, CNPAF.
Título:  Improving genomic prediction accuracy for meat tenderness in Nellore cattle using artificial neural networks.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Breeding and Genetics, v. 137, n. 5, 2020.
Páginas:  p. 438-448
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The goal of this study was to compare the predictive performance of artificial neural networks (ANNs) with Bayesian ridge regression, Bayesian Lasso, Bayes A, Bayes B and Bayes Cπ in estimating genomic breeding values for meat tenderness in Nellore cattle. The animals were genotyped with the Illumina Bovine HD Bead Chip (HD, 777K from 90 samples) and the GeneSeek Genomic Profiler (GGP Indicus HD, 77K from 485 samples). The quality control for the genotypes was applied on each Chip and comprised removal of SNPs located on non‐autosomal chromosomes, with minor allele frequency <5%, deviation from HWE (p < 10?6), and with linkage disequilibrium >0.8. The FImpute program was used for genotype imputation. Pedigree‐based analyses indicated that meat tenderness is moderately heritable (0.35), indicating that it can be improved by direct selection. Prediction accuracies were very similar across the Bayesian regression models, ranging from 0.20 (Bayes A) to 0.22 (Bayes B) and 0.14 (Bayes Cπ) to 0.19 (Bayes A) for the additive and dominance effects, respectively. ANN achieved the highest accuracy (0.33) of genomic prediction of genetic merit. Even though deep neural networks are recognized to deliver more accurate predictions, in our study ANN with one single hidden layer, 105 neurons and rectified linear unit (ReLU) activation function was sufficient to increase the prediction of genetic merit for meat tenderness. These results indicate that an ANN with relative... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bayesian regression models; Carne macia; Deep learning; Genomic selection; Maciez da carne.
Thesagro:  Carne; Gado de Corte; Genética Animal; Seleção Genética.
Thesaurus Nal:  Animal breeding; Zebu.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223045/1/Magnabosco-Improving-genomic-prediction-accuracy-for-meat-tenderness-in.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36035 - 1UPCAP - DD20202020
CPAC36965 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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21.Imagem marcado/desmarcadoBARROS, N. N.; KAWAS, J. R.; FREIRE, L. C. L.; JOHNSON, W. L.; SANTOS, J. W. dos. Nutritive value of total mixed rations with various energy sources fed to lambs, in Northeast Brazil. Journal of Animal Science, v. 61, suppl.1, p. 452, 1985. Abstract 592. Abstracts of the 77 ASAS Annual Meeting, Biloxi, Mississipi, 1985.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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22.Imagem marcado/desmarcadoKAWAS, J. R.; CARNEIRO, H.; BARROS, N. N.; FREIRE, L. C. L.; KAWAS, F. N.; SHELTON, M.; JOHNSON, W. L. Valor nutritivo para caprinos das silagens de sorgo forrageiro (Sorghum vulgare) e de cunhã (Clitoria ternatea) em dois estágios de maturidade. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 22., 1985, Balneário Camboriú, SC. Anais... Balneário Camboriú: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1985. p. 355.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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23.Imagem marcado/desmarcadoKAWAS, J. R.; CARNEIRO, H.; BEZERRA, M.; ARRUDA, F. de A. V.; FREIRE, L. C. L.; JOHNSON, W. C.; SHELTON, J. M. Influence of fiber component of Clitoria ternatea and sorghum silages on intake and digestion by goats in Northeast Brazil. Journal of Animal Science, v. 61, supl. 1, p. 475-476, 1985. Abstract 648. Abstracts of the 77 ASAS Annual Meeting, Biloxi, Mississipi, 1985.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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24.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, H.; KAWAS, J. R.; BARROS, N. N.; ARAUJO FILHO, J. A. de; SANTOS, J. W. dos; SHELTON, M.; JOHNSON, W. L.; FREIRE, L. C. L. Efeito da ensilagem na composição química do sorgo forrageiro (Sorghum vulgare) e da cunhã (Clitoria ternatea). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 22., 1985, Balneário Camboriú, SC. Anais... Balneário Camboriú: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1985. p. 249.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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25.Imagem marcado/desmarcadoARRUDA, F. de A. V.; KAWAS, J. R.; PANT, K. P.; SILVA, F. L. R.; SANTOS, J. W. dos; SHELTON, M. Efeito do sombreamento sobre os consumos de alimento e água em caprinos das raças Marota e Canindé. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 22., 1985, Balneário Camboriú, SC. Anais... Balneário Camboriú: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1985. p. 67.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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26.Imagem marcado/desmarcadoBARROS, N. N.; KAWAS, J. R.; FREIRE, L. C. L.; ARAUJO FILHO, J. A. de; SHELTON, J. M.; JOHNSON, W. L. Digestibility and intake of various native and introduced forages by goats and hair sheep in Northeast Brazil. In: REUNIÃO TÉCNICO-CIENTÍFICA DO PROGRAMA DE APOIO A PESQUISA COLABORATIVA DE PEQUENOS RUMINANTES, 1., 1986. Sobral. Anais... Sobral: EMBRAPA-CNPC: SR-CRSP, 1986. p. 219-233. (EMBRAPA-CNPC. Documentos, 6).
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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